Geschiedenis

GESCHIEDENIS TREFPUNT DUISTERVOORDE.

Op dinsdag 6 september 2016 is Trefpunt Duistervoorde van start gegaan.

Burgemeester Penninx gaf op dinsdagmiddag 6 september 2016 het startsein voor Trefpunt Duistervoorde onder belangstelling van ruim 150 gasten. Trefpunt Duistervoorde is gevestigd in de voormalige recreatie ruimtes van de Martinushof in Twello en is DE ontmoetingsplaats voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

In zijn openingsspeech gaf burgemeester Penninx aan dat de ontmoetingsplaats weliswaar in Duistervoorde is gevestigd, maar dat zij haar deuren openstelt voor iedereen die daar behoefte aan heeft; dus ook voor Twellonaren die niet in de wijk Duistervoorde wonen. De scheiding binnen het dorp die er van oudsher was, is er niet meer.

Gerard Küpers van Trimenzo vertelt dat het idee voor Trefpunt Duistervoorde is ontstaan na een enquête in de buurt. Hieruit bleek dat veel mensen behoefte hadden aan een plek om samen activiteiten te ondernemen of elkaar te ontmoeten. De ontmoetingsplaats is tot stand gekomen uit een initiatief van enkele buurtbewoners, de bewonerscommissie van de aanleunwoningen van de Martinushof, Trimenzo, Mens en Welzijn en de Zonnebloem afdeling Twello-Zuiderwijk.

Diverse organisaties zijn betrokken bij de invulling van Trefpunt. Zij hebben gezamenlijk een gevarieerd programma opgesteld met voor elk wat wils.
In 2018 is de organisatie een stichting geworden met zo’n 60 vrijwilligers.

Inmiddels bestaat Trefpunt Duistervoorde zeven jaar en groeit gestaag.
Na een gedegen voorbereidingsperiode hebben Trefpunt Duistervoorde, Mens en Welzijn Voorst en Sensire besloten om in 2021 een samenwerkingsverband aan te gaan.
Méér over deze samenwerking kunt u vinden in een nieuwsitem onder de button “Nieuws”.

Trefpunt Duistervoorde kan natuurlijk alleen bestaan met de inzet van deze vrijwilligers.

Wilt u uw steentje bijdragen als vrijwilliger, heeft u vragen of wilt u meer informatie over Trefpunt Duistervoorde?

Neem dan contact op met onze  coördinator vrijwilligers, Riet Kleverwal.
Dit kan per e-mail: Vrijw.coordinator@trefpuntduistervoorde.nl
of telefonisch:  06 104 164 38

Geverifieerd door MonsterInsights