Nieuws

‘Kijkje in de Keuken Tour’ bezorgt je een palet aan ervaringen

Trefpunt Duistervoorde daagt je uit om mee te doen!

Verschillende organisaties maken zich op voor de alternatieve vrijwilligersmarkt van 25 september aanstaande; zo ook Trefpunt Duistervoorde.
Dit jaar een ‘tour’ die deelnemers een uniek kijkje in de keuken bezorgt. Van RTV Veluwezoom tot Trefpunt Duistervoorde en van Vluchtelingenwerk tot de Scouting, allen zetten ze hun deuren open om te laten zien hoe leuk het bij hen is. Als je ook een “palet aan ervaringen” wilt meemaken kun je je aanmelden via de website van Mens en Welzijn Voorst.
De ‘Kijkje in de Keuken Tour’ wordt georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale Voorst (VCV) in samenwerking met de ondernemersvereniging Twello Centrum.
Doel is om organisaties, verenigingen en stichtingen de kans te bieden om zich op een unieke manier te presenteren. Via een tour is het evenement dit jaar op een alternatieve wijze georganiseerd.
Het evenement vindt plaats op zaterdag 25 september van 10.00 tot 14.00 uur. Er wordt gestart in het Kulturhus in Twello alwaar zes organisaties zich presenteren. Hier krijgen deelnemers tevens een gratis lunchpakket voor onderweg welke is gesponsord door de ondernemersvereniging. Vanaf het Kulturhus kunnen de overige 16 locaties naar keuze bezocht worden. Welke organisaties je bezoekt bepaal je zelf.
Wat valt er te beleven?
In de verschillende ‘keukens’ is er van alles te doen.
Bij Trefpunt Duistervoorde kun je je laten verrassen door het enorme aanbod aan activiteiten waarmee men voor onze (ook oudere) gasten klaar staat. Wie weet verrast men u ook nog even!
Bij bv RTV Veluwezoom mag je het weerbericht inspreken, een woonvorm van de Passerel ontvangt je met versgebakken cakejes, ontdek de werkplaats van ‘Gered Gereedschap of laat je rondleiden door een bewoner van De Beele in Voorst. Of wat dacht je van een wandeling over een landgoed met veel aandacht voor de plaatselijke fauna…. En dat is nog lang niet alles. Er is simpelweg teveel om op te noemen!
Aanmelden is kosteloos!
Men hoopt op veel bezoekers en daarmee mooie matches en ontmoetingen. Om een inschatting te kunnen maken van het aantal lunchpakketjes en de drukte dienen mensen zich vooraf aan te melden. Dit kan nog via
Deelname is gratis.
Bij eventuele vragen mag je contact opnemen via
* of telefoonnummer 0571-279090 of 06-1900 0351.

============================================

Houdt U ook van zingen?

Houdt U ook van zingen?
Dan is Trefpunt Duistervoorde op zoek naar U !

Blije mensen zingen graag!
Hoort u wel eens mensen zingen die “de pest” er in hebben?
Nee dus!
Zingen geeft de beoefenaar ervan ontspanning en plezier. Samen zingen geeft veel voldoening omdat er een resultaat, hoorbaar en zichtbaar, wordt neergezet.

Door het zingen in koorverband blijft U goed harmoniëren en communiceren met anderen; het is goed voor de concentratie, het geheugen, de ademhaling en de sociale contacten.

Heeft U ook zin om mee te zingen?
Mooi…....want wij zijn op zoek naar gezellige mensen, die van zingen houden én het leuk vinden om sámen iets te doen.

Tijdens het “zanguurtje” zingt u een gevarieerd repertoire met docenten Wil & Theo.
U krijgt ook tips om uw stem zo goed mogelijk te gebruiken. Tijdens de lessen komen diverse zaken aan bod.
Dit zanguurtje draait vooral om het plezier in het samen zingen en is absoluut niet alleen toegankelijk voor bewoners van de aanleunwoningen.
Sterker nog…..wij begroeten heel graag bewoners uit héél Twello.

De ‘muzikale reis’ is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die niet vaak zingen.

Nadien of tussendoor genieten we samen van een lekker kopje koffie en wordt er over van alles en nog wat gesproken. Zo leren wij elkaar ook een beetje beter kennen.

U bent van harte welkom op elke donderdagmorgen van 10.30- 11.30 uur bij Trefpunt Duistervoorde, Sint Maartenserf 85 in Twello.
Stap gerust eens, geheel vrijblijvend, binnen bij Trefpunt Duistervoorde om kennis te maken.

Onze docenten zeggen: KOM MAAR OP “

=======================================

 

Kom gezellig haken, breien, borduren of knutselen bij Trefpunt Duistervoorde.

Breien, haken en borduren zijn misschien wel de meest populaire creatieve bezigheden, vooral onder ouderen.
Het kost misschien wat oefening, maar levert al snel mooie resultaten op. Met bijzondere wol maak je bv van een simpel patroon al gauw de mooiste creaties.

Trefpunt Duistervoorde is zich bewust van de nood aan ontspannende, actieve en sociale activiteiten en zeker voor senioren.
Daarom ontwikkelden wij  o.a. deze handvaardigheidsochtenden; een leuke verbindende activiteit.

Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen liefhebbers op de dinsdag- en donderdagochtenden bij Trefpunt Duistervoorde samen leuke dingen doen en maken.
Deze groep heet “Bezige Handen”.

Onze vrijwilligsters vinden het belangrijk dat U er eens uit bent en gezellig met leeftijdsgenoten kunt praten en ook nog eens creatief bezig kunt zijn.

Wat doen wij zoal?
Breien, haken, 3D-kaarten maken, borduren maar vooral….. gezellig koffie/thee drinken en een babbeltje maken.

Op de handvaardigheidsochtend op de donderdagmorgen ( 09.30 uur tot 11.30 uur ) is nog voldoende ruimte om mensen te laten schitteren en te laten genieten van het samen creatief zijn en het samenzijn.

Schroom dus niet; kom kijken, praten en meedoen op de donderdagmorgen bij Trefpunt Duistervoorde aan het Sint Maartenserf 85 in Twello.

Van harte tot ziens!

==================================================

Inlopen en ontmoeten bij Trefpunt Duistervoorde.

Ontmoeting is overal te vinden, op straat, bij de buren, op de school van de kinderen, bij de soos, op een kaartje aan het prikbord… Je ontmoet vaak al meer mensen dan je denkt! Maar soms heb je niet de juiste mensen om je heen die met je meedenken of die je (kunnen) helpen, of soms wil je gewoon eens mensen ontmoeten die je anders niet zo gauw zult (aan)spreken…

Andere mensen ontmoeten kan soms best spannend zijn maar is ook heel leuk! Het geeft je frisse gedachten, ontlokt ideeën of het geeft je nieuwe inspiratie. Ons motto; samen sta je sterker dan alleen!

‘Ontmoeting’ zet zich in om mogelijkheden te creëren, waarbij je op een makkelijke manier mensen kunt ontmoeten, leert kennen, en elkaar vervolgens weet te vinden.

‘Ontmoeting’ biedt…

 • Laagdrempelige ontmoetingsplek/ activiteiten bij jou in de buurt
 • Ondersteuning bij jouw ideeën voor ontmoetingen, activiteiten of hulp

Loop eens binnen bij Trefpunt Duistervoorde aan het Sint Maartenserf 85 in Twello!

Dat kan op maandag, dinsdag en donderdag, want dan is Trefpunt Duistervoorde open van 10.00 uur tot 16.00 uur

Jij komt toch ook?

===============================================

Samen plezier tijdens “Samen Zingen” bij Trefpunt Duistervoorde

Tijdens het “zanguurtje”  zingt u een gevarieerd repertoire met docenten Wil & Theo.

In een groep  krijgt u tips om uw stem zo goed mogelijk te gebruiken. Tijdens de lessen komen diverse zaken aan bod.
Deze groepsbijeenkomst draait vooral om het plezier in het samen zingen.
De ‘muzikale reis’ is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die niet vaak zingen.
Nadien of tussendoor genieten we samen van een lekker kopje koffie en leren elkaar zodoende ook beter kennen.

U bent van harte welkom op elke donderdagmorgen van 10.00- 11.30 uur bij Trefpunt Duistervoorde, Sint Maartenserf 85 in Twello.
=============================================

Trefpunt Duistervoorde, Mens en Welzijn Voorst en Sensire gaan samenwerken.

 

Trefpunt Duistervoorde, Mens en Welzijn Voorst en Sensire gaan samenwerken.
 - Indicatie is niet meer nodig -

Na een gedegen voorbereidingsperiode hebben Trefpunt Duistervoorde, Mens en Welzijn Voorst en Sensire besloten om vanaf nu een samenwerkingsverband aan te gaan.

Oorspronkelijk is Trefpunt Duistervoorde een stichting van vrijwilligers en Mens en Welzijn Voorst de brede welzijnsorganisatie van de gemeente Voorst. Sensire is één van de zorgorganisaties binnen de gemeente Voorst en na het faillissement van Trimenzo de organisatie waarmee zowel Trefpunt Duistervoorde als Mens en Welzijn Voorst samenwerken op locatie “De Martinushof”.
Vanuit alle drie de organisaties kwam de wens naar voren om in het kader van “Samen ben je sterker” de krachten te bundelen. Trefpunt Duistervoorde en Mens en Welzijn Voorst willen zodoende één aantrekkelijke, laagdrempelige ontmoetingsplek creëren waarmee we een groter bereik kunnen creëren en beter kunnen inspelen op de groeiende behoefte. Door de samenwerking voegen beide organisaties de huidige inloop op de locaties van Trefpunt Duistervoorde en Mens en Welzijn samen op de locatie van Trefpunt Duistervoorde aan het Sint Maartenserf 85 in Twello. Deze nieuwe basisontmoetingsplek zal verder (blijven) gaan als “Trefpunt Duistervoorde”

Het doel van deze nieuwe organisatie is: er zijn voor anderen, mensen met elkaar verbinden, jong en oud, mensen van allerlei achtergronden bij elkaar brengen. Iedereen vindt wel iets leuk en iedereen is van waarde en betekenis. Bij Trefpunt Duistervoorde komen mensen voor allerlei activiteiten: een bakkie doen, een potje schaken, een praatje maken, een krantje lezen, wandelen, sporten of handwerken. Het maakt niet uit wat u leuk vindt: wij denken graag met u mee. Met andere woorden, wij verbinden u graag. U heeft iets dat u meebrengt naar de ontmoeting en dat is waardevol. Dit is ons uitgangspunt. En dat geldt precies zo voor die ander.

Trefpunt Duistervoorde is er voor u. Wij stemmen activiteiten op u af en bij voorkeur bepaalt u zelf welke activiteiten er plaatsvinden met een groep mensen die u al kent of die u wilt leren kennen.

Het programma dat momenteel draait is het volgende:

Zondag 10.00 – 11.00 uur Koffiedrinken
Maandag 10.00 – 11.00 uur Koffiedrinken
Maandag 09.00 – 16.00 uur Inloop en ontmoeting
Maandag 09.30 – 11.30 uur Koersbal
Maandag 14.15 – 15.00 uur Seniorengym
Dinsdag 10.00 – 11.00 uur Koffiedrinken
Dinsdag 09.00 – 16.00 uur Inloop en ontmoeting
Dinsdag 09.30 -  11.30 uur Bezige Handen
Dinsdag 14.00 – 16.00 uur Jeu de Boules
Dinsdag 14.00 – 16.00 uur Klaverjassen
Woensdag 10.00 – 11.00 uur Koffiedrinken
Woensdag 14.00 – 16.00 uur Spellenmiddag **
Donderdag 10.00 – 11.00 uur Koffiedrinken
Donderdag 09.00 – 16.00 uur Inloop en ontmoeting
Donderdag 09.30 – 11.30 uur Bezige Handen
Donderdag 10.00 – 11.30 uur Samen zingen
Vrijdag 10.00 – 11.00 uur Koffiedrinken
Zaterdag 10.00 – 11.00 uur Koffiedrinken

**  o.a. sjoelen, rummikub, kaarten etc.

Het Bloemschikken, samen eten en de Bingo zal op een nog nader te bepalen tijdstip starten.

U bent van harte welkom bij Trefpunt Duistervoorde aan het Sint Maartenserf 85 in Twello !

=======================================

 

Trefpunt Duistervoorde helemaal klaar voor de toekomst.

18-01-2021
Ná de recente aanpassingen in het gebouw van Trefpunt Duistervoorde hebben wij nu ook de laatste klus kunnen afronden nl. het verbeteren van de akoestiek.
Nadat vorig jaar de vaste wand al vervangen werd door een vouwwand én er een nieuwe vloer aangebracht werd, zorgden Sensire én een aantal vrijwilligers daarna voor een frisse schilderbeurt.
( Tussendoor werd natuurlijk de Jeu de Boules baan ook nog uitgebreid).

Nu, dankzij financiële steun van het Postcode Loterij Buurtfonds én de Parochiële Caritas, hebben wij akoestische baffles kunnen aanschaffen, die inmiddels door een aantal vrijwilligers zijn opgehangen.


Akoestische baffles zijn geluidsabsorberende elementen die aan meerdere zijden geluid absorberen om zodoende galm tegen te gaan
Door het plaatsen van deze baffles wordt het absorberend vermogen van de ruimte vergroot waardoor de nagalmtijd gereduceerd wordt.

Trefpunt Duistervoorde is klaar voor toekomst….nu samen Corona nog “even” verslaan.

========================================

 

Uitbreiding Jeu de boules baan bij Trefpunt Duistervoorde is een feit.

13-01-2021

Het jeu de boules-spel bij Trefpunt Duistervoorde is de laatste jaren een bijzonder groot succes geworden.

Vóór de corona-crisis werd er veel gebruik gemaakt van de baan.
We zagen steeds vaker (buurt)bewoners een balletje gooien. Zo is er op de dinsdagmiddag een grote groep spelers actief. Eén baan bleek daar te weinig capaciteit te bieden. Daarom wilden we deze enkele baan graag uitbreiden naar een dubbele baan.

Met het uitbreiden van de jeu de boules baan kunnen wij voldoende ruimte bieden aan de beoefenaars van het spel. Hierbij benadrukken wij dat het jeu de boulen bij Trefpunt Duistervoorde voornamelijk een sociaal karakter heeft. Gezelligheid en ontspanning staan voorop.

Dankzij het Postcode Loterij Buurtfonds hebben wij deze uitbreiding nu kunnen realiseren, waardoor wij ná de corona crisis weer volop aan de bak kunnen en ook weer nieuwe gasten kunnen verwelkomen.

Onze welgemeende dank aan het Postcode Loterij Buurtfonds

=====================================

Prettige Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar

7-12-2020
Trefpunt Duistervoorde wenst  u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

Dit jaar had een enorm mooi jaar moeten worden voor Trefpunt Duistervoorde. Maar het liep anders.
Het is het jaar van covid-19 geworden, het virus dat ons land en de wereld nog stevig in de greep heeft.
Het is dus niet ONS jaar geworden; géén feestelijke heropening van ons Trefpunt, waar een nieuwe schuifwand geplaatst is en een nieuwe PVC vloer gelegd werd.
Een Trefpunt  waar vrijwilligers ondertussen de boel opgefrist hebben en waar de plafonds opnieuw van een laagje verf voorzien zijn en waar binnenkort akoestische verbeteringen aangebracht worden en een tweede jeu de boules baan het levenslicht gaat zien.

Dat alles mede dank zij financiële bijdragen van de provincie, de gemeente, De Parochiële Caritas, Rabobank  en Het Postcode Loterij Buurtfonds; waarvoor enorm veel dank!

Feitelijk een mooi jaar dus, maar méér nog een bewogen jaar, waarin we elkaar helaas maar weinig hebben kunnen ontmoeten.
Eenzaam zijn is niet leuk. In Nederland zijn veel ouderen erg eenzaam; zo ook veel van onze
gasten die we “normaal” dikwijls in ons Trefpunt konden ontmoeten.
De kerstperiode valt dan extra zwaar en het is daarom juist goed om iemand waarvan je weet dat hij of zij eenzaam is, NU extra aandacht te geven.

Wij wensen iedereen dit jaar extra fijne feestdagen en bovenal een gezond 2021, waarin wij onze gasten snel in ons mooie aangepaste onderkomen hopen te begroeten.

Pas goed op uzelf, de eenzamen onder ons  én uw naasten!

Bestuur Trefpunt Duistervoorde.

=======================================

Ouderen verrast door spontane kerstactie van Martinusschool en Trefpunt Duistervoorde.

15-12-2020

Leerlingen van de Martinusschool in Duistervoorde hebben sámen met Trefpunt Duistervoorde vijftig eenzame ouderen in het zonnetje gezet.

“Fijne Kerst”, “Merry Christmas”, “Fijne Feestdagen” en natuurlijk ook gewoon: vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.
Het zijn allemaal wensen op kerstkaarten die de leerlingen van de Martinusschool in Duistervoorde maakten om ouderen in deze moeilijke tijd wat extra aandacht te geven.

Met glitters, verf, papier en stiften knutselden de kinderen niet alléén de mooiste kaarten, maar ook toverden ze glazen potjes om tot fantastische “Kerst-waxinelichthouders”.

Toen de verf en lijm opgedroogd waren gingen namens de school Jessie, Evian en Anne, samen met Juf Liset naar Trefpunt Duistervoorde; een paar honderd meter van hun school af.

Daar, aan de voorkant van  het Martinushof,  komen normaal ouderen uit Twello dagelijks koffie drinken, handwerken, bloemschikken, koersballen of deelnemen aan andere activiteiten.

Kerst is ook voor deze ouderen dit jaar helemaal anders; leven in een 1,5 meter samenleving, niet samen tafelen met je liefste mensen en daarnaast ….niet meer samenkomen om elkaar te treffen bij Trefpunt Duistervoorde.

Op de foto overhandigen Jessie, Evian en Anne de kaarten en waxinelichthouders aan de voorzitter van Trefpunt Duistervoorde.

Een bijzonder mooi gebaar van de kinderen van de Martinusschool die door deze kaartjes en waxinelichthouders toch een beetje van die warmte van Kerst verspreiden.

De aangeboden spullen zijn direct na de overhandiging door de mensen van Trefpunt Duistervoorde naar hun gasten gebracht.

===============================================

Trefpunt Duistervoorde in "Wij in de Wijk"

De ( landelijke) digitale publicatie ‘Wij in de wijk’ beschrijft initiatieven van inwoners, professionals, gemeenten en soms ook bedrijven, die de handen ineenslaan om hun omgeving prettiger, leefbaarder en socialer te maken.

Recentelijk reisde men voor een nieuwe versie af naar verschillende delen van het land. Men ging naar de Randstad (Stadsdeel Amsterdam-Zuid, Oud Crooswijk in Rotterdam, de Utrechtse wijk Overvecht), naar Zutphen, Hilversum, de Betuwse gemeente Beesd en ook naar onze Gemeente Voorst.

Deze publicatie brengt in beeld hoe inwoners, sociaal professionals en mensen van de gemeenten – ook los van het virus – creatieve manieren zoeken om prettig samenleven in buurten en wijken te bevorderen en om te kijken naar elkaar, ook naar medebewoners in een kwetsbare positie.

Bij het artikel over de Gemeente Voorst gaat het met name over het digitale dorpsplein ( Kijk in de Kernen), waar ook Trefpunt Duistervoorde actief op is.

De foto, waarmee het artikel over de gemeente Voorst begint is dan ook genomen bij de Jeu de Boules baan van Trefpunt Duistervoorde.

Kijk voor de publicatie op: https://www.movisie.nl/.../Wij-in-de-wijk-deel-2-Movisie...

Op pagina 52 start het item over de gemeente Voorst.

============================================

Doemee-award……Stem nu op Trefpunt Duistervoorde!

02-11-2020

Samen sterk voor een inclusieve samenleving.

Stem daarom even op “Stichting Trefpunt Duistervoorde”; wij hebben namelijk een nominatie op zak voor de Doemee-award 2020.

Stemmen voor de publieksprijs van de Doemee-award kan tot en met 16 november.
Iedereen kan zijn stem uitbrengen!!!

 

 

Stemmen
Er kan nu gestemd worden! 
Klik op onderstaande button en stem bij Gelderland op
"Stichting Trefpunt Duistervoorde".

Het initiatief dat de meeste stemmen krijgt, wordt beloond met de publieksprijs.

De Doemee-award is een initiatief van MEE. Het is een stimuleringsprijs voor organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen.

Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium.

Namens Stichting Trefpunt Duistervoorde….dank voor uw stem!

==================================================

Stem met Rabo ClubSupport op Trefpunt Duistervoorde

28-09-2020
Wij doen dit jaar mee met Rabo ClubSupport!

Bent u lid van de Rabobank?
Ja?  Lees dan even verder en kom a.s. maandag in actie!

Als lid van de Rabobank kunt u namelijk bepalen welke club of stichting een financiële ondersteuning ontvangt.
Kortom: uw stem is voor ons straks “goud geld” waard en met die financiële ondersteuning willen wij héél graag de akoestiek in ons gebouw verbeteren.

Hoe kunt u dit doen? 

- log vanaf  5 oktober in via uw Rabo app of via de Rabobank site
- ga naar 'zelf regelen'
- ga dan naar ' lidmaatschap' en klik op Rabo ClubSupport
- kies hier voor Stichting Trefpunt Duistervoorde en stem!

Deel dit ook met vrienden, familie, buren, kennissen, etc.
Iedereen met een Rabo account kan stemmen óp en vóór Stichting Trefpunt Duistervoorde.

Dus zet een herinnering in de agenda voor a.s. maandag en stem!
Bij voorbaat hartelijk dank,

===================================

29-08-2020
TREFPUNT DUISTERVOORDE WEER OPEN NA VERBOUWING


Trefpunt Duistervoorde is vanaf woensdag 26 augustus weer open voor haar gasten. Het ontmoetingscentrum is vernieuwd en gerenoveerd nadat het door de grote toeloop uit haar jasje gegroeid was.

Het ziet er prachtig uit.

GEEN RUIMTE

De noodzaak tot verbouwen was groot. Bij de start van het ontmoetingscentrum in 2016 werd rekening gehouden met meerdere activiteiten en een daarbij passend bezoekersaantal.
In de afgelopen jaren heeft deze doelstelling alle verwachtingspatronen overtroffen.
Vóór de Corona crisis was er elke morgen gelegenheid om koffie te drinken en verder waren er dagelijks activiteiten, zoals koersbal, senioren gymnastiek, Bezige Handen ( voorheen Welfare van het Rode Kruis), Jeu de Boules, spellenmiddag, samen zingen, kaarten, bingo, bloemschikken en Samen Eten.
Al deze activiteiten, samen met de grote opkomst, maakte het dat
Trefpunt Duistervoorde uit haar jasje groeide.

SUBSIDIE

Het bestuur van Stichting Trefpunt Duistervoorde slaagde erin om forse subsidiebedragen bij elkaar te krijgen om een ingrijpende verbouwing te realiseren.
Om alle gasten bij de activiteiten te kunnen herbergen moest de vaste wand tussen de twee zalen verdwijnen; ook diende de vloer door deze aanpassing vernieuwd te worden.
De benodigde financiën hiervoor waren eind 2019 al voorhanden door de toegekende subsidies, echter heeft de start van de werkzaamheden even op zich laten wachten door de Corona uitbraak.

DE VERBOUWING

De langverwachte aanpassing van de ruimtes bij Trefpunt Duistervoorde is op 17 augustus jl. eindelijk begonnen.
De vaste wand tussen de twee ruimtes is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een schuifwand. Hierdoor is het mogelijk om op gewenste momenten er één grote ruimte van te maken; de mogelijkheid voor twee aparte zalen blijft zo ook behouden.
Daarnaast is er in de zalen een compleet nieuwe PVC vloer gekomen
Op 24 augustus waren de werkzaamheden klaar en de dag erna hebben vrijwilligers de zalen schoongemaakt en weer (Corona-proof) ingericht.

VOORZICHTIGE HERSTART

Trefpunt Duistervoorde gaat de heropening op dit moment uiteraard niet groots vieren; dat gaat zeker wel gebeuren als de omstandigheden dat weer toelaten.
Het is nu al geweldig dat er mondjesmaat weer activiteiten voor de gasten plaatsvinden.
Zo is het dagelijkse koffiedrinken en de Jeu de Boules inmiddels weer opgestart en is het bestuur aan het bekijken welke activiteiten er door de verbouwing nu ook weer opgepakt kunnen worden.
( Bezige Handen gaat op 8 september a.s. ook weer van start)

BEZIGE HANDEN

Aan alles komt een keer een eind. Rode Kruis Nederland stopte eind vorig jaar met alle sociale activiteiten, dus ook het welfarewerk ( of welzijnswerk).
In Twello waren de vrijwilligers verdrietig en teleurgesteld, maar lieten zich geenszins uit het veld slaan.

De mensen van Welfare Twello gingen per 1 januari jl. verder onder de vlag van Stichting Trefpunt Duistervoorde en hebben de naam aangepast naar “Bezige Handen”.
Het uitgangspunt is ook niet veranderd: onder begeleiding van vrijwilligers kunnen liefhebbers op de dinsdag- of donderdagmorgen samen leuke dingen doen en maken.

Bezige Handen nodigt u graag uit om eens een ochtend bij deze recreatieve activiteiten te komen kijken.

Dat kan vanaf 8 september a.s. weer op elke

**Dinsdagmorgen van 09.30 tot 11.30
of

**Donderdagmorgen van 09.30 tot 11.30

bij Trefpunt Duistervoorde.

De vrijwilligsters vinden het belangrijk dat u er eens uit bent en gezellig met leeftijdsgenoten kunt praten en ook nog eens creatief bezig kunt zijn.

Wat doen zij zoal?
Breien, haken, 3D-kaarten maken, borduren maar vooral gezellig koffie/thee drinken.

Hoe kunt U Bezige Handen helpen?

De gasten bij Bezige Handen maken o.a. heel veel mooie knuffels; ze bekostigen het benodigde materiaal uit de verkopen van o.a. de gemaakte knuffels.
Deze leuke knuffels zijn heel mooi om cadeau te geven en te verkrijgen v.a. € 5.00
Meer informatie over deze knuffels is te vinden op de facebook site “Bezige Handen”

================================

Trefpunt Duistervoorde weer mondjesmaat open.


Het is bijna zover!

Trefpunt Duistervoorde opent haar deuren weer.

De deuren gaan nog niet wagenwijd open maar op een kiertje, want we beginnen mondjesmaat met onze activiteiten; dit natuurlijk volgens de geldende richtlijnen.

Op maandag 13 juli a.s. starten wij weer met het dagelijkse koffiedrinken van 10.00 tot 11.00 uur.
De dag erna, dinsdag 14 juli om 14.30 uur, beginnen we ook weer met de wekelijkse Jeu de Boules activiteiten voor de bestaande groep.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de andere activiteiten weer beginnen, maar we houden jullie daarover natuurlijk op de hoogte.

Een punt van aandacht is het feit dat wij voortaan een eigen ingang hebben; we maken geen gebruik meer van de hoofdingang van Sensire, maar van onze eigen ingang; volg daarvoor de aanwijzingen op ons gebouw.
========================================

Trefpunt Duistervoorde blijft nog even gesloten...sowieso t.m 30 juni 2020


Ondanks het feit dat buurthuizen en ontmoetingsplekken vanaf 1 juni weer open mogen voor maximaal 30 mensen , maakt Trefpunt Duistervoorde toch nog even pas op de plaats.

Onze accommodatie is nog niet weer vrijgegeven voor gebruik en daarnaast zal z.s.m. na de vrijgave eerst de interne verbouwing ( vouwwand en vloer) plaatsvinden.

Dit geeft Trefpunt Duistervoorde nog even de mogelijkheid om af te wachten hoe goed het virus
onder controle is.
Ook geeft ons dit nog wat ruimte om voorbereidingen te treffen voor het opstarten en protocollen te         schrijven.

Sowieso vinden er t.m. 30 juni a.s. nog géén activiteiten plaats bij Trefpunt Duistervoorde
=================================

 

Update Corona Preventie ( 3 ).....Trefpunt Duistervoorde blijft voorlopig gesloten

In tegenstelling tot eerdere berichten blijft Trefpunt Duistervoorde voorlopig, ook ná 31 maart, voor ALLE activiteiten gesloten.

Zodra bekend is dat wij weer van start gaan, zullen wij dat publiceren:

*Op de deur van het ontmoetingscentrum ( buitenkant deur)
*Op de website: https://trefpuntduistervoorde.nl/nieuws/
*Op de facebook pagina.
*En zo mogelijk in Voorster Nieuws.

Nu ons dagelijks leven er heel anders uitziet kunnen wij ons indenken dat er her en der hulp gewenst is.

Mag U het huis niet uit en heeft U hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen of de hond uitlaten?
Of kent U iemand die hulp nodig heeft?
Vraag dan op Kijkindekernen.nl ( https://kijkindekernen.nl/) om hulp voor U zelf of voor iemand anders.
Schrijf of log in en voeg dan een hulpvraag toe.

Uiteraard wil Trefpunt Duistervoorde ook bemiddelen in die hulpvraag; ons mailadres
(trefpuntduistervoorde@gmail.com) kunt u hiervoor gebruiken, waarna wij samen kijken of er een match te vinden is.

Heb oog voor elkaar en zorg goed voor elkaar, zodat wij elkaar later weer in goede gezondheid treffen.

===============================================

Update Corona Preventie ( 2 ).....Tijdelijke sluiting

Twello, 13 maart 2020

Vandaag heeft het bestuur van Stichting Trefpunt Duistervoorde besloten per direct ALLE activiteiten, voorlopig t.m. 31 maart a.s., uit te stellen ( dus ook het dagelijkse koffie drinken !!) ; dit naar
aanleiding van de aanvullende extra maatregelingen ingezet door RIVM/Kabinet i.v.m. het Corona/COVID-19 virus.

Wij voelen ons in hoge mate verantwoordelijk voor onze bezoekers; een doelgroep die
uit kwetsbare ouderen bestaat.
Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid van onze vrijwilligers.

Op deze manier willen wij een steentje bijdragen aan het stoppen van de verspreiding van het coronavirus en voor allen willen wij dus onnodig risico uitsluiten.

Zodra er meer informatie bekend is, zullen wij dat publiceren:

*Op de deur van ons ontmoetingscentrum ( buitenkant deur)

*Op onze website: https://trefpuntduistervoorde.nl/nieuws/

*Op onze facebook pagina.

Bestuur Trefpunt Duistervoorde.

=========================================

 

Update Corona Preventie ( 1)

Maatregelen tegen Corona:

Uiteraard sluit Trefpunt Duistervoorde zich aan bij de door Sensire genomen maatregelen om het risico op coronabesmetting zoveel mogelijk te beperken.

Sensire volgt de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast neemt men onder bepaalde omstandigheden
aanvullende maatregelen, omdat men de verantwoordelijkheid draagt voor een kwetsbare doelgroep en voor het doorgaan van de zorg, ook in geval van een uitbraak in onze regio.

Op dit moment vragen Sensire en dus ook Trefpunt Duistervoorde bezoekers onder bepaalde omstandigheden hun komst uit te stellen. Ook schudden we geen handen en vragen we extra aandacht voor hygiëne maatregelen.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen we bezoekers om zich aan een aantal maatregelen te houden:

 

Heeft u,  of een kennis van u,  een risicogebied bezocht en zijn er milde
gezondheidsklachten…..stel uw bezoek dan uit!

 

 

       Wij laten handen schudden achterwege

 

  Wij begroeten elkaar voortaan met een glimlach

 

         Hoest en nies in de binnenkant van uw elle boog

 

    Was uw handen regelmatig

    Gebruik papieren zakdoekjes

 

Dank voor uw medewerking !

=====================================

Het is zover: de vaste wand in Trefpunt Duistervoorde wordt vervangen door een vouwwand en de vloerbedekking voor een pvc-vloer.

Dit betekent het volgende:

ALLE ACTIVITEITEN (DUS OOK KOFFIEDRINKEN ’S MORGENS) WORDEN STILGELEGD VAN:

VRIJDAG, 17 APRIL TOT EN MET ZATERDAG 25 APRIL.

=====================================

Wat hebben we samen weer lekker gegeten

19 februari 2020

Wat was er vandaag weer een grote animo voor het samen eten bij Trefpunt Duistervoorde en wat was het weer heerlijk en gezellig.

==================================================

 

 

Welfare Twello gaat verder als “Bezige Handen “

Aan alles komt een keer een eind. Rode Kruis Nederland stopte eind vorig jaar met alle sociale activiteiten, dus ook het welfarewerk ( of welzijnswerk).
In Twello waren de vrijwilligers verdrietig en teleurgesteld, maar lieten zich geenszins uit het veld slaan.

De vrijwilligers van Welfare Twello gingen per 1 januari jl. verder onder de vlag van Stichting Trefpunt Duistervoorde en hebben de naam aangepast naar “Bezige Handen”.

“We stoppen niet omdat het veel te mooi is ” aldus twee van de vrijwilligers t.w. Diny Debets en Mieke Hafkamp.
Het uitgangspunt is ook niet veranderd: onder begeleiding van vrijwilligers kunnen liefhebbers op de dinsdag- of donderdagmorgen samen leuke dingen doen en maken.

 

Bezige Handen nodigt u graag uit om eens een ochtend bij deze recreatieve activiteiten te komen kijken.

Dat kan op elke

 • Dinsdagmorgen van 09.30 tot 11.30
  of
 • Donderdagmorgen van 09.30 tot 11.30


bij Trefpunt Duistervoorde aan het Sint Maartenserf 85 in Twello.

De vrijwilligsters vinden het belangrijk dat u er eens uit bent en gezellig met leeftijdsgenoten kunt praten en ook nog eens creatief bezig kunt zijn.

Wat doen wij zoal?
Breien, haken, 3D-kaarten maken, borduren maar vooral gezellig koffie/thee drinken.

Wie wil dit nu niet?

=============================================

Samen eten bij Trefpunt Duistervoorde!

Trefpunt Duistervoorde brengt op woensdag 19 februari a.s. wederom mensen uit de buurt samen aan tafel.

Het liefst eet je iedere dag lekker, gezond en gezellig samen met anderen.
Helaas is dat “samen met anderen” niet voor iedereen weggelegd en niet iedereen heeft altijd zin of het vermogen om zelf uren in de keuken te staan.

Trefpunt Duistervoorde heeft daarom de uitkomst; éénmaal per twee maanden
bieden wij de mogelijkheid aan buurtgenoten om elkaar te ontmoeten en tegen een vriendelijk prijsje met elkaar te eten.

Op woensdag 19 februari is het weer zover!

Dan organiseert Trefpunt Duistervoorde weer de mogelijkheid om samen te eten in het Trefpunt (Sint Maartenserf 85). U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we eten.

Dit keer kunt u een keuze maken uit onderstaande menu`s.

** Boerenkoolstamppot met spekjes/rookworst
** Hutspot met hachee
** Spruitenstamppot met gehaktbal ( half om half )

Met eventuele dieetwensen kan rekening gehouden worden.

De kosten hiervoor zijn € 7,50 inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie na.

Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen. Dus vol is vol!!!!!!!!
Om deze reden verzoeken wij potentiële gasten eerst even tijdig te bellen en te vragen of er nog ruimte is.
Dat bellen ( ook voor informatie) kan naar: Joke van den Berg tel. 0612253086.

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 februari a.s.

Meer informatie over Trefpunt Duistervoorde?
*Mail naar trefpuntduistervoorde@gmail.com 
of kijk op onze
*website: https://trefpuntduistervoorde.nl

==================================================

Afscheid Suzan ter Beek als vrijwilligster bij Trefpunt Duistervoorde.

Vier jaar geleden is Trefpunt Duistervoorde gestart in de voormalige recreatiezaal van

Woonzorgcentrum de Martinushof aan het Sint Maartenserf in Twello.

Trefpunt Duistervoorde is DE ontmoetingsplek voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Je kunt er 7 dagen per week gezellig koffiedrinken, op doordeweekse dagen creatief bezig zijn zoals koersballen, samen zingen, gymnastiek, jeu de boulen, spellenmiddag, bloemschikken maar ook één keer per maand een mooie bingo en tweemaandelijks samen eten.

Voor de uitvoering van de activiteiten kan de stichting een beroep doen op 60 vrijwilligers.

Vanaf de start was Suzan ter Beek als vrijwilliger actief als gastvrouw bij de “koffiecorner” en zelfs een héél bijzondere vrijwilliger vanwege haar hoge leeftijd; 94 jaar!
Suzan deed het vrijwilligerswerk omdat ze het heerlijk vind om met mensen om te gaan. Zoveel mogelijk verschillende mensen vond ze het leukst; daar werd ze blij van.
Bij Trefpunt Duistervoorde ontmoette ze andere mensen en had zo veel gespreksstof onder het gezellige koffie drinken.
Suzan zegt: “We praatten, lachten en hadden aandacht voor elkaar, ook voor een zieke”

Het gevoel bekroop haar dat ze toch maar eens een stapje terug moest doen en zodoende kwam er
op dinsdag 21 januari jl. een eind aan haar vrijwilligersperiode bij Trefpunt Duistervoorde.
Uit handen van secretaris Gerdie Wassink ontving Suzan ter Beek ( links op de foto) een fraai ruikertje als dank voor haar inzet.

====================================

Hallo 2020

Een heel nieuw jaar

 • 4 seizoenen
 • 12 maanden
 • 52 weken
 • 365 dagen
 • 8.760 uren
 • 525.600 minuten
 • 31.536.000 seconden
Het bestuur van Trefpunt Duistervoorde wenst u een fantastisch 2020 toe.

Maak er iets moois van !

====================================

Een sprankelend 2020

31-12-2019

Een sprankelend 2020!

Vlak voor de jaarwisseling is vaak een moment om terug te kijken en weer tot allerlei goede voornemens te komen. Als voorzitter van Trefpunt Duistervoorde kijk ik terug op een mooi en bewogen jaar. Een jaar waar ik overall positief op terug kijk. Al zijn er natuurlijk altijd dingen die beter kunnen. Zonder wrijven geen glans! Ik hoop dat we de ingezette weg in 2020 verder kunnen afleggen en heb daar ook veel          vertrouwen in.
Inmiddels staan alle stoplichten op groen om z.s.m. de vaste wand te vervangen door een vouwwand én er komt een nieuwe vloer in de zaal.

Via deze weg wil ik alle vrijwilligers van onze stichting bedanken voor hun inbreng en inzet. In deze tijd van toenemende individualisering vind ik het mooi om te zien dat zoveel mensen hun steentje (of steen) willen bijdragen. Ik realiseer me daarbij ook dat dit niet altijd gemakkelijk is. Mensen eisen veel, soms te veel, en vergeten weleens dat we geen commerciële organisatie zijn. Laten we samen onze best doen om het voor iedereen werkbaar en vooral leuk te houden. En als jij ook een actieve bijdrage wil leveren laat dat dan vooral weten!

Ik wens iedereen een goede jaarwisseling en een sprankelend en gezond 2020!

Ton Simons
Voorzitter

===============================================

Samen (geg)eten bij Trefpunt Duistervoorde.


Trefpunt Duistervoorde bracht op woensdag 11 december jl. wederom mensen uit de buurt samen
aan tafel.

Het liefst eet je iedere dag lekker, gezond en gezellig samen met anderen.
Helaas is dat “samen met anderen” niet voor iedereen weggelegd en niet iedereen
heeft altijd zin of het vermogen om zelf uren in de keuken te staan.

Trefpunt Duistervoorde heeft daarom de uitkomst; eenmaal per twee maanden
bieden wij de mogelijkheid aan buurt- en dorpsgenoten om elkaar te ontmoeten en tegen een vriendelijk prijsje met elkaar te eten.

Op woensdag 11 december jl. was het weer enorm druk in Trefpunt Duistervoorde, de zaal zat bomvol met inwoners uit Twello die lekker “bij kletsten ” en hun tafelgenoten beter leerden kennen; helaas moesten wij een aantal mensen teleurstellen, aangezien het maximale aantal deelnemers al bereikt was.

Gezellige, maar soms ook serieuze gesprekken, terwijl er lekker gegeten werd van een goed verzorgde verse maaltijd, waarbij zelfs met dieetwensen rekening gehouden werd.

De tijd vloog en voor iedereen het wist zaten we samen zo’n 2 a 2,5 uur aan tafel te borrelen, eten,
kletsen en het geheel met een lekker bakkie af te sluiten.

Op woensdag 19 februari 2020 organiseert Trefpunt Duistervoorde weer de mogelijkheid om samen te eten in Het Trefpunt
(St. Maartenserf 85).

Informatie hierover verschijnt begin januari op de website van
Trefpunt Duistervoorde (
https://trefpuntduistervoorde.nl/nieuws/ ) en op de  facebookpagina ( Trefpunt Duistervoorde)

Voor meer informatie: mail naar trefpuntduistervoorde@gmail.com

===================================================

Prachtige Super-bingo bij Trefpunt Duistervoorde

Op donderdag 12 december pakte Trefpunt Duistervoorde uit met een SUPER-bingo.
De dames, die elke 2e donderdag van de maand deze bingo organiseren, hadden deze
kerstbingo een groot aantal prijzen bij elkaar gebracht.

De opkomst was reuze en de middag was érg gezellig. Iedereen ging met een fijn gevoel én nagenoeg
iedereen ook met een cadeau naar huis.

Op 9 januari 2020 is er weer een bingo-middag.

=====================================================

Einduitslag verkiezing Clubheld van het jaar

De stemperiode is afgelopen en de stemmen zijn geteld.
De gemeentewinnaars en de top 3 per provincie in de categorie sport en in de categorie     cultuur staan nu op de website. Helaas heeft Joke van den Berg geen titel gewonnen.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat Joke van den Berg geen echte Clubheld is voor onze club. 

Binnen de gemeente Voorst is er sowieso geen winnaar in de categorie      cultuur, aangezien er in onze gemeente, in deze categorie, te weinig          stemmen zijn uitgebracht.

====================================


Trefpunt Duistervoorde brengt op 11 december a.s. wederom mensen uit de buurt samen aan tafel.

Het liefst eet je iedere dag lekker, gezond en gezellig samen met anderen.
Helaas is dat “samen met anderen” niet voor iedereen weggelegd en niet iedereen heeft altijd zin of het vermogen om zelf uren in de keuken te staan.

Trefpunt Duistervoorde heeft daarom de uitkomst; eenmaal per twee maanden bieden wij de mogelijkheid aan buurtgenoten om elkaar te ontmoeten en tegen een vriendelijk prijsje met elkaar te eten.

Op woensdag 11 december a.s. is het weer zover!

Dan organiseert het bestuur van Trefpunt Duistervoorde weer de mogelijkheid om samen te eten in het Trefpunt (Sint Maartenserf 85). U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we eten.

Dit keer kunt u een keuze maken uit onderstaande menu`s.

 • Kipdijstukjes satésaus met bami goreng

 • Boerenschotel met kip (gebakken kriel en ui en spekjes met groenten (alles door elkaar)

 • Gebakken lekkerbekje, gebakken aardappelen, spinazie a la crème

 

Met eventuele dieetwensen kan rekening gehouden worden.

De kosten hiervoor zijn € 7,50 inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie na.

Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen. Dus vol is vol!!!!!!!!
Om deze reden verzoeken wij potentiële gasten eerst even tijdig te bellen en te vragen of er nog ruimte is.
Dat bellen ( ook voor informatie) kan naar: Joke van den Berg tel. 0612253086.

Aanmelden kan tot uiterlijk 2 december a.s.

Meer informatie over Trefpunt Duistervoorde?

======================================

Stem even op ONZE clubheld….Joke van den Berg !


Binnen alle verenigingen in ons land kom je hem of haar tegen: de super vrijwilliger zonder wie alles in het honderd zou lopen, de vrijwilliger die vaak onzichtbaar zijn werk doet voor velen.

Deze vrijwilligers worden in het zonnetje gezet met de verkiezing Clubhelden van 2019.

Nominatie

Joke van den Berg van Trefpunt Duistervoorde is genomineerd voor
“Clubheld van het jaar 2019”

Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet een vrijwilliger minimaal 50 stemmen ontvangen.
Per gemeente zal er een winnaar zijn op basis van de meeste stemmen. 

DUS………als de gesmeerde bliksem NU even op Joke stemmen !!

Stemmen

Je kunt stemmen van 9 november tot en met 30 november via clubheldvanhetjaar.nl.

Type dan in het eerste vakje “Joke van den Berg” en haar naam verschijnt al onderaan de pagina.
Klik op die regel en volg de instructies.

Bij voorbaat dank voor het stemmen.

 

 

Tijdstip Jeu de Boules aangepast

Recentelijk is er een nieuwe activiteit op de lijst bij Trefpunt Duistervoorde komen te staan....dit is Jeu de Boules.
Elke dinsdagmiddag kun je gratis aansluiten bij deze groep; vanaf nu start deze activiteit om 14.30 uur en niet meer om 15.00 uur.

De animo is ondertussen groot en het competitie-element is heftig; zo stond ene Henk op dinsdagmiddag 29 oktober j.l. de overwinning luid    juichend te vieren.

 

 

Samen gegeten bij Trefpunt Duistervoorde


Trefpunt Duistervoorde bracht op vrijdag 4 oktober jl. wederom mensen uit de buurt samen aan tafel.

Het liefst eet je iedere dag lekker, gezond en gezellig samen met anderen.
Helaas is dat “samen met anderen” niet voor iedereen weggelegd en niet iedereen
heeft altijd zin of het vermogen om zelf uren in de keuken te staan.

Trefpunt Duistervoorde heeft daarom de uitkomst; eenmaal per twee maanden
bieden wij de mogelijkheid aan buurtgenoten om elkaar te ontmoeten en tegen een vriendelijk prijsje met elkaar te eten.

Op vrijdag 4 oktober jl. was het weer enorm druk in Trefpunt Duistervoorde, de zaal
zat bomvol met buurtgenoten die lekker "bijbepten" en hun tafelgenoten beter leerden kennen.

Gezellige, maar soms ook serieuze gesprekken, terwijl er lekker gegeten werd van een goed
verzorgde verse maaltijd, waarbij zelfs met dieetwensen rekening gehouden werd.

De tijd vloog en voor iedereen het wist zaten we samen zo’n 2 a 2,5 uur aan tafel te borrelen, eten, kletsen en het geheel met een lekker bakkie af te sluiten.

Op woensdag 11 december 2019 organiseert Trefpunt Duistervoorde weer de mogelijkheid om samen te eten in Het Trefpunt (St. Maartenserf 85).

U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we eten. Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen. Dus vol is vol!!!!!!!!
De kosten hiervoor zijn € 7,50 inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie na.

Opgeven kan door vóór 01 december a.s. te bellen met Joke van den Berg tel. 0612253086 of door de opgavestrook in de ideeënbus te deponeren die op de balie in Het Trefpunt staat.

Voor meer informatie: mail naar trefpuntduistervoorde@gmail.com

============================

Voortaan wekelijks Jeu de Boules bij Trefpunt Duistervoorde

Op dinsdagmiddag 17 september j.l. organiseerde Trefpunt Duistervoorde, samen met Mens en Welzijn, een Jeu de Boules toernooi om te kijken of er draagvlak is om de baan bij woonzorgcentrum de Martinushof wekelijks te “bemensen”.

Ondanks het wat mindere weer was er een grote opkomst en werd er
samen genoten van het spel een lekker kopje koffie of thee.

Vanaf nu is er wekelijks de mogelijkheid om te genieten van dit mooie spel en wel elke dinsdagmiddag van 15.00 tot ca. 16.30 uur.

U bent van harte welkom bij Trefpunt Duistervoorde, Sint Maartenserf 85, Twello.

=================================================

Op vrijdag 04 oktober 2019 organiseert Trefpunt Duistervoorde weer de mogelijkheid om samen te eten in Het Trefpunt (St. Maartenserf 85).

U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we eten. Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen. Dus vol is vol!!!!!!!!
De kosten hiervoor zijn € 7,50 inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie na.

Opgeven kan door vóór 27 september a.s. te bellen met Joke van den Berg tel. 0612253086 of door de opgavestrook in de ideeënbus te deponeren die op de balie in Het Trefpunt staat.

Voor meer informatie: mail naar trefpuntduistervoorde@gmail.com

 

========================================

 

Jeu de Boules toernooi bij Trefpunt Duistervoorde

Voor woonzorgcentrum de Martinushof ligt de Jeu de boules-baan er wat verlaten bij. De vrijwilligers van “Trefpunt Duistervoorde” hebben er nog nooit ballen zien rollen. Dat is hen een doorn in het oog. Het heeft hen doen besluiten een toernooi te organiseren op 17 september aanstaande. “Er zullen leuke prijzen te winnen zijn” aldus de initiatiefnemers.

 

Jeu de Boules, ook wel petanque genoemd, hebben we allemaal wel eens gespeeld. Het is de campingsport bij uitstek, maar ook buiten de camping wint het aan populariteit. In Twello is er zelfs een officiële club en ook in de omliggende kernen zijn er groepjes ontstaan die wekelijks bijeen komen om een balletje te gooien. Maar de baan voor de Martinushof blijft dus vooralsnog angstvallig leeg, maar daar gaat verandering in komen als het aan de vrijwilligers van Trefpunt Duistervoorde ligt.

 

 

Samen met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst is het idee ontstaan om een toernooitje te organiseren. Leuk en laagdrempelig. “Gezelligheid staat voorop” vertellen de vrijwilligers. “Met dit toernooitje willen we de baan wat meer onder de aandacht brengen en we hopen dat er structureel meer gebruik van gemaakt wordt. Bij ons in ‘Het Trefpunt’ is er de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken en te pauzeren.”

Op dinsdag 17 september wordt er om 15.00 uur gestart. Deelname is gratis en jeu de boules-ballen zijn aanwezig. Er zullen leuke prijzen te winnen zijn. In het Trefpunt ligt een lijst waarop men zich kan opgeven. Opgeven kan ook via g.kroes@mensenwelzijn.nl of telefonisch via: 06-40103611

===================================================

 


Op zaterdag 6 juli 2019  heeft Trefpunt Duistervoorde zich laten zien op de Promotiemarkt in Twello Centrum.
Net als de 22 andere verenigingen hebben wij de samenleving laten zien wat er bij ons allemaal te doen is en waarom het zo leuk is om bij ons als           vrijwilliger actief te zijn.

Hoewel het niet enorm druk was, hebben wij toch een aantal prettige           gesprekken met passanten kunnen voeren.
Naar aanleiding van deze gesprekken zou het zo maar kunnen dat wij op   korte nieuwe vrijwilligers of bezoekers kunnen verwelkomen.


Op woensdag 28 augustus 2019 organiseren wij weer de mogelijkheid om samen te eten in Het Trefpunt (St. Maartenserf 85).

U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we samen eten.
Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen.
Dus….vol is vol !!
De kosten hiervoor zijn € 7,50 p.p. inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie of thee na.
Voor meer informatie: mail naar trefpuntduistervoorde@gmail.com

 

Senioren Gym

Trefpunt Duistervoorde heeft een nieuwe docent voor de gym op de maandagmiddag.

Kom ook snel kennismaken met Joske Ruwhoff.

Joske komt uit Twello, heeft een eigen yoga-praktijk en werkt bij sportschool Curves.

In dit werk heeft ze al veel ervaring opgedaan met ouderen.

Iedere maandag start ze om 14.45 uur in de oude recreatieruimte van Woonzorgcentrum de Martinushof ( St. Maartenserf 85).

D.m.v. verschillende oefeningen wordt er gewerkt aan conditie, kracht, balans en het vergroten van uw zelfvertrouwen.

Na afloop drinken we gezellig een kopje koffie.

U bent van harte welkom!

 

 

Promotiemarkt Twello Centrum

Op 6 en 7 juli a.s. wordt er in het centrum van Twello een Promotiemarkt georganiseerd; beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur.
De promotiemarkt is bedoeld voor heel Twello en biedt aan verenigingen, stichtingen, niet-commerciële instellingen en organisaties op het gebied van Sport, Bewegen Kunst, Cultuur en Welzijn de gelegenheid zich te presenteren.

Een uitgelezen kans dus voor Trefpunt Duistervoorde om zich daar ook te presenteren.

Wij staan op 6 juli op deze promotiemarkt en nodigen u van harte uit om een praatje te maken in onze stand; wij laten graag zien wat wij te bieden hebben en leggen graag even uit waarom
het vrijwilligerswerk bij ons zo leuk is.

 

 

Wie help ons aan wol en/of katoen??

De handwerkgroep (Welfare) van Trefpunt Duistervoorde bestaat uit een leuke groep mensen, die graag van een bolletje wol of katoen iets leuks willen breien of haken.

Om te kunnen blijven haken en breien is deze groep dringend op zoek naar (hele) bolletjes wol of katoen.

Eén bolletje per kleur of liefst meerdere bolletjes per kleur….alles is welkom.

Wilt u onze handwerkgroep steunen en liggen er nog wat bolletjes in uw kast om te schenken……Graag!

Stuur even een mail naar: trefpuntduistervoorde@gmail.com en wij nemen per omgaande contact met u op.

Bij voorbaat dank.

 

 

Begeleider ouderengym gezocht


Trefpunt Duistervoorde is op zoek naar een enthousiaste lesgever (M/V) voor de ouderengym. Op één vast moment in de week wordt er middels verschillende oefeningen gewerkt aan conditie, kracht en balans. De meeste deelnemers zijn afhankelijk van een stoel. De activiteit duurt maximaal één uur en vindt momenteel plaats op de maandagmiddag. In overleg zou dit ook op een ander moment kunnen.

Het zou enorm jammer zijn als deze groep noodgedwongen moet stoppen. Momenteel wordt de ouderengym verzorgd door een fysiotherapeut, maar per 1 juli stopt deze fysiotherapeut er mee. Specialisme (zoals dat van een fysiotherapeut) is niet vereist. Enige kennis en achtergrond op het gebied van bewegen voor ouderen is een pre. Er is een vergoeding beschikbaar.

Lijkt het jou leuk om met een groep ouderen te bewegen?

Neem dan contact op met Guus Kroes, buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst via g.kroes@mensenwelzijn.nl of bel 06-40103611.

 


Op vrijdag 28 juni 2019 organiseren wij weer de mogelijkheid om samen te eten in Het Trefpunt (St. Maartenserf 85).
U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we samen eten.
Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen.
Dus….vol is vol !!
De kosten hiervoor zijn € 7,50 p.p. inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie of thee na.
Voor meer informatie: mail naar
trefpuntduistervoorde@gmail.com

Kom jij ook koersballen bij Trefpunt Duistervoorde?

Koersbal is een balspel dat sterk lijkt op jeu-de-boules, maar in tegenstelling tot bij jeu-de-boules wordt gerold met grotere ballen, die bovendien een afwijking naar links of rechts hebben. Daardoor is het voor een speler belangrijk om voor het rollen goed na te denken over de koers die de bal zal gaan volgen om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doelballetje) te komen. Koersbal wordt binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams van twee personen het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier bruine ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Gelukkig leren de meeste mensen snel en ontstaat een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen.

Ook zin in een lekker potje koersbal? Kom dan op maandagochtend van
09.30 tot 11.30 bij Trefpunt Duistervoorde, St. Maartenserf 85 in Twello.
Voor eventuele vragen:
trefpuntduistervoorde@gmail.com

 

Overdracht voorzitterschap en website live

Vrijdag 5 april 2019 is de website www.trefpuntduistervoorde.nl met een ferme slag op de gong door wethouder Harjo Pinkster live gegaan.

Vervolgens is het voorzitterschap officieel overgedragen van Ron Ehlebracht aan Ton Simons.

Het geheel geschiedde in een prettige sfeer en de aanwezigen hebben een plezierige middag gehad.

Samen eten

Op woensdag 24 april 2019 organiseren wij weer de mogelijkheid om samen te eten in Het Trefpunt (St. Maartenserf 85).
U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom en om 12.00 uur gaan we samen eten.
Door de beperkte ruimte kunnen hier echter maar 25 personen aan deelnemen.
Dus….vol is vol !!
Ee kosten hiervoor zijn € 7,50 p.p. inclusief een drankje vooraf, toetje en koffie of thee na.
Nadere informatie over het menu volgt zo spoedig mogelijk.

Lancering Website

Met gepaste trots kondigen wij aan dat Trefpunt Duistervoorde vanaf 5 april 2019 ook via de website bereikbaar is.
Bezoekers van de website zien vanaf vrijdag 5 april het resultaat. Een herkenbaar fris uiterlijk, met nieuws, agenda, informatie en een actueel aanbod.
De website van Trefpunt Duistervoorde is vanaf nu online op
www.trefpuntduistervoorde.nl